Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی‌فروشان استان قزوین با بیان اینکه در حال حاضر روغن مخصوص قنادی در بازار وجود ندارد، اظهار کرد: قیمت هر حلب ۱۶ کیلویی روغن نباتی برای پخت شیرینی خشک در یک سال اخیر ۵ برابر شده است.

نصرت‌اله حیدری با یادآوری اینکه نبود روغن در حال حاضر روی قیمت شیرینی اثری ندارد، افزود: دلیل این بی‌اثر بودن این است که شیرینی نرخ مصوب دارد که معمولاً این نرخ سالانه تغییر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در شرایط فعلی که مواد اولیه مدام افزایش قیمت دارند، نرخ مصوب شیرینی هر ۶ ماه تا ۹ ماه افزایش پیدا می‌کند.

این فعال صنفی با اشاره به بی‌اثر بودن نبود روغن روی تولید و پخت شیرینی‌های تر گفت: از آنجایی که ماده اولیه اصلی شیرینی تر خامه است، پخت شیرینی تر با همان قوت قبلی ادامه دارد؛ اما در ۲ ماه گذشته با توجه به اینکه خامه کیلویی ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان گران شده، شیرینی تر بسته به نوعش بین ۳۰ درصد گران‌تر شده است.

حیدری ادامه داد: در حال حاضر تمام شیرینی فروشی‌های شهر قزوین به عرضه شیرینی تر مشغول هستند و به دلیل کمبود شدید روغن نباتی خبری از شیرینی خشک در قفسه‌های آنها نیست.

رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی‌فروشان استان، شیرینی گل محمدی، کره‌ای، پای سیب و زبان را پرمصرف‌ترین شیرینی‌های خشک در قزوین دانست و گفت: با توجه به اینکه پخت شیرینی خشک وابسته به روغن نباتی است، در حال حاضر پخت شیرینی خشک در استان قزوین ۸۰ درصد کاهش یافته است.

حیدری اضافه کرد: البته در حال حاضر که بنا به مصوبه ستاد ملی کرونا شیرینی‌فروشی‌ها را راس ساعت ۶ عصر تعطیل می‌کنند، دیگر کسی نمی‌تواند شیرینی بخرد؛ چرا که مردم معمولاً ساعات غروب و شب شیرینی می‌خرند و ساعت طلایی فروش شیرینی‌فروشی‌ها هم از ساعت ۶ به بعد است. بنابراین با توجه به این مصوبه ستاد کرونا برخی از مغازه‌های شیرینی‌فروشی قزوین عملاً به مدت یک ماه کار خود را تعطیل کرده و خانه‌نشین شده‌اند.

وی با بیان اینکه بیشتر شیرینی‌های سنتی قزوین با روغن نباتی و درصد خیلی کمی هم با روغن حیوانی پخته می‌شوند، ادامه داد: شیرینی‌های سنتی قزوین مانند اتابکی، حاج‌کریمی، نون چایی، نون نخودی و کسمه خیلی کم‌مصرف هستند و فقط در شب عید به مقدار زیاد پخته می‌شوند و در همان برهه زمانی هم فروش خوبی دارند.

 رئیس اتاق اصناف استان قزوین هم با اشاره به گرانی مواد اولیه تولید شیرینی و شکلات در استان و کل کشور گفت: با وجود قیمت‌های نجومی مواد اولیه‌ای مانند روغن، هل، آرد برنج و زعفران پخت شیرینی سنتی با قیمت‌های امروز برای شیرینی‌فروش‌های ما صرفه اقتصادی ندارد.

محمد فرج‌زاده‌ها با ذکر اینکه باقوای سنتی یا باقلوای لوزی معروف‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی سنتی قزوین است، تصریح کرد: با توجه به اینکه بادام، پسته و زعفران جزو مواد اولیه این نوع شیرینی هستند، در حال حاضر پخت باقوای سنتی قزوین با این مواد اولیه برای قناد ریسک فراوانی دارد و اگر شیرینی پخته‌شده به فروش نرسد، ضررهای میلیاردی را نصیب قناد و تولیدکننده شیرینی سنتی می‌کند.

وی افزود: با توجه به نبود روغن، گرانی سرسام‌آور مواد اولیه و نرخ‌های مصوب موجود باید دولت فکری به حال صنف قناد و شیرینی‌فروش کند تا در این روزگار کرونایی بتوانند حداقل شیرینی‌های تولیدشده خود را بفروشند تا حداقل جلوی ضرر هنگفت آنها گرفته شود.

کد خبر 564825 برچسب‌ها استان قزوین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان قزوین شیرینی فروشی شیرینی فروش استان قزوین حال حاضر مواد اولیه پخت شیرینی شیرینی خشک روغن نباتی سنتی قزوین شیرینی تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۵۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در نقشه ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهمی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این زمینه ما شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی، تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پر رنگ شده است و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنهاست. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذا‌ها و کم تحرکی باوجود کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی همچنین «رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی» را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می‌گیرد
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می گیرد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟