Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@16:30:23 GMT

تلخی کام صنفی که کام مردم را شیرین می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۴۶۶۵۰

تلخی کام صنفی که کام مردم را شیرین می‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری این ویروس ناشناخته و مرموز انگار قصد رفتن از میان ما را ندارد، با گذشت زمان تبعات حضور کرونا ویروس در کشور بیش‌تر از گذشته نمایان می‌شود، شیوع این ویروس بسیاری از اصناف را متضرر کرده است.

به گزارش ایسنا، کرونا، بسیاری از اصناف پس از محدودیت‌های اعمال شده در فروردین‌ماه به ندرت فعالیت خود را آغاز کردند، اما هم‌چنان بازار این اصناف راکد است، یکی از اصناف آسیب‌دیده از ایام کرونا صنف قنادان و شیرینی‌فروشان بود، معمولا ماه‌های پایانی سال این صنف بیش‌ترین فروش را داشتند اما امسال نتواستند در این ایام فروش خوبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنف قنادان، بستنی و آبمیوه فروشان یکی از صنوفی است که ارتباط ناگسستنی با شرایط جامعه داشته و فعالیت آن با اعیاد، جشن‌ها و سوگواری‌ها گره خورده است، کرونا و ممنوعیت برگزاری این مراسمات و گرانی بیش‌ از اندازه مواداولیه صاحبان این اصناف را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

حذف شیرینی از سبد کالای خانوارها

خانم احمدی یکی از شهروندان شهرکردی که برای خرید کیک و شیرینی به یکی از قنادی‌های سطح شهر مراجعه کرده بود، گفت: از ابتدای شیوع کرونا این اولین بار است که به شیرینی‌فروشی برای خرید کیک تولد مراجعه می‌کنم.

وی بیان کرد: ترس از کرونا موجب شده بود از خرید شیرینی و کیک خودداری کنم و سعی می‌کردم در این ایام در منزل برای فرزندانم کیک و شیرینی خانگی درست کنم، اما پسرم اصرار داشت کیک تولدشم با یک طرح خاص باشد و من در منزل نمی‌توانستم این مدل کیک را برای او تهیه کنم.

احمدی خاطرنشان کرد: قیمت شیرینی و کیک بسیار افزایش داشته است، بنابراین چون این کالا جزو کالاهای ضروری نیست، مردم آن را از لیست خرید خود حذف می‌کنند.

آقای رحمتی یکی از شیرینی‌فروشان شهرکردی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بیش‌ترین فروش ما در ایام عید نوروز، ماه مبارک رمضان و اعیاد بود، اما شیوع کرونا و ممنوعیت برگزاری مراسمات موجب شد بسیاری از قنادان و شیرینی‌فروشان با رکود مواجه شوند.

وی ادامه داد: قیمت مواد اولیه بسیار افزایش پیدا کرده و همین مسئله موجب افزایش قیمت کیک و شیرینی شده است، بنابراین مردم این محصول را از سبد خرید خانوار خود حذف می‌کنند، همچنین شیرینی و کیک معمولا در جشن‌ها و اعیاد کاربرد بیش‌تری داشت.

مردم تمایل چندانی به خرید شیرینی ندارند

یکی دیگر از شیرینی‌فروشان شهرکردی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه از ابتدای شیوع کرونا خرید شیرینی، کیک و مشتقات آن به‌شدت کاهش داشته است، زیرا معمولا افراد برای جشن‌های تولد، عروسی، مهمانی‌های خانوادگی، مراسمات عزا و ... اقدام به خرید شیرینی با حجم زیاد می‌کردند.

وی گفت: در گذشته مجالس عقد و عروسی با جمعیتی نزدیک به ۵۰۰ نفر برگزار می‌شد و صاحبان مجالس از کیک، شیرینی، بستنی و ... برای پذیرایی استفاده می‌کردند، اما هم‌اکنون نهایت برای یک مجلس عقد مختصر به جای خرید چند سینی شیرینی و کیک چند طبقه، تنها یک جعبه شیرینی کوچک خریداری می‌شود.

این قناد خاطرنشان کرد: قیمت مواد اولیه در یکسال به‌شدت افزایش داشت، قطعا گران شدن مواد اولیه بر قیمت تمام شده شیرینی نیز تاثیرگذار است و مردم با این قیمت‌ها تمایل چندانی به خرید ندارند، در این چند ماه پس از شیوع ویروس کرونا بسیاری از قنادی‌ها اقدام به تعدیل نیرو کردند زیرا حجم سفارشات به‌شدت کاهش داشته است.

فروش قنادی‌ها ۴۰ درصد کاهش داشته است

فرشاد امینیان رئیس اتحادیه قنادان و بستنی‌فروشان شهرستان شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت قنادان، اظهار کرد: در ایام کرونا فروش قنادی‌ها به زیر ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده است، همچنین با افزایش افسارگسیخته مواد اولیه در ماه‌های اخیر مواجه بودیم.

وی ادامه داد: به‌طور مثال قیمت روغن با افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی مواجه بود، روغن ۱۶ کیلوگرمی جامد از ۱۶۵ هزار تومان به حدود ۶۰۰ هزار تومان رسیده است، همچنین قیمت روغن روغن ۱۶ کیلوگرمی مایع نیز از ۱۲۵ هزار تومان به ۲۵۰ هزار تومان رسید.

امینیان گفت: قیمت برخی از مواد اولیه مانند مغزیجات، نارگیل، وانیل، نایلون، صفحه کیک و ... نیز با افزایش قیمت دلار دچار افزایش چند برابری شد.

رئیس اتحادیه قنادان و بستنی‌فروشان شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه کرونا به صنف بستنی‌، آبمیوه‌فروشان، کافه تریا و قهوه‌سراها بیش‌تر از قنادی‌ها آسیب وارد کرده است، گفت: این اصناف به‌مدت چهارماه دچار تعطیلی کامل شدند.

وی در ادامه با با بیان اینکه تعدادی از قنادی‌ها که محل کسب آن‌ها اجاره‌ای و دارای نیروی کار برای انجام امورات بودند در ایام کرونا به‌دلیل افزایش قیمت مواداولیه و فروش کم دچار ورشکستگی شدند، عنوان کرد: فروش قنادی‌ها وابسته به برگزاری مراسمات شادی و عزا است، اما با تعطیلی تالارهای پذیری و محدود شدن مراسمات عقد، عروسی، ترحیم و تولد، قنادان عملا از اسفند سال گذشته فروش چندانی نداشتند.

امینیان در خصوص تسهیلات کرونایی در نظر گرفته شده برای قنادان آسیب‌دیده از کرونا، یادآور شد: شرایط دریافت تسهیلات بسیار سخت بود، معمولا اوج کار قنادان در چند ماه پایانی سال است و در این ایام به‌صورت فصلی نیروی کار اضافه می‌کنند، بنابراین بسیاری از کارگران قنادی‌ها بیمه نیستند و در این ایام نیز تعدیل نیرو داشتند، بنابراین نتوانستند از این تسهیلات استفاده کنند.

رئیس اتحادیه قنادان و بستنی‌فروشان شهرستان شهرکرد در پایان گفت: همچنین سود تسهیلات کرونا حدود ۱۲ تا ۱۴ درصد بود و تاثیر چندانی برای این صنف ندارد، اگر قیمت مواد اولیه کاهش پیدا می‌کرد بیش‌تر به سود قنادان بود، امروز با افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت آرد مواجه بودیم در حالی‌که گندم در ایران تولید می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری شیرینی فروشی قند و شكر شیرینی فروشان شیرینی و کیک خرید شیرینی قنادی ها مواد اولیه هزار تومان قیمت مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۶۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۳۰ کارخانه مشغول خرید برگ سبز چای هستند

صادق حسنی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار بیش از ۱۳۰ کارخانه چای سازی مشغول خرید تضمینی برگ سبز چای هستند.

به گفته او، با توجه به شرایط جوی و بارش های اخیر، برگ سبز چای از کیفیت بالایی نسبت به سال گذشته برخوردار است.

حسنی با بیان اینکه قیمت چای پایان هفته تعیین تکلیف می شود، افزود: برآوردها حاکی از آن است که قیمت چای بسته به ارقام مختلف ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد.

مدیراجرایی سندیکای چای ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید چای خشک کمتر از ۲۸ هزارتن نباشد و بالاتر از ۲۸ هزارتن تابع شرایط جوی است.

او گفت: با توجه به افزایش واردات قهوه، گران شدن چای و کاهش مصرف پیش بینی می شود که تا پایان سال واردات چای از ۵۰ هزارتن فراتر نرود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • بیش از ۱۳۰ کارخانه مشغول خرید برگ سبز چای هستند
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • رکوردهای شیرین مودریچ و کارلتو در شب شیرینی رئالی‌ها